Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof potpisalo je u ponedjeljak 11. siječnja 2021. s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – Za zajednicu“.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 643.235,00 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ( 15%) i iz Europskog socijalnog fonda ( 85%).  Vrijeme provedbe projekta je od 11. siječnja 2021. do 11. ožujka 2022. ( 14 mjeseci).
Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof , a provodi se u suradnji s partnerima,  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Novi Marof, Gradom Novim Marofom te općinama Breznica i Ljubešćica.
Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Novi Marof, općine Breznica i općine Ljubešćica
Projektom će se zaposliti i kroz verificirane programe osposobiti 7 žena na poslovima pružanja potpore i podrške za 42 krajnja korisnika, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju na području grada Novi Marof, općine Ljubešćica i općine Breznica u trajanju od 12 mjeseci.
Projektne aktivnosti pridonijet će povećanju zapošljivosti, radnog potencijala i konkurentnosti na tržištu rada žena pripadnica ciljane skupine projekta te povećanoj kvaliteti života i socijalnoj uključenosti krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba na području partnera provedbe projekta, Grada Novi Marof, općine Ljubešćica i općine Breznica. (Grad Novi Marof)