U organizaciji Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Udruge Labov iz Narda te Zajednice športskih udruga Grada Valpova, u subotu je održana Druga valpovačka obiteljska biciklijada.

U tu je manifestaciju utkano nekoliko ciljeva, od kojih je najvažnije potaknuti rekreativne aktivnosti te boravak u prirodi. Stotinjak sudionika biciklijade svjedoče o uspješnosti manifestacije, jer vrelina toplinskog udara ipak je bila razuman filter za mnoge entuzijaste koji su od sudjelovanja odustali u posljednji čas. Osobnim je primjerom i sudjelovanjem u biciklijadi manifestaciju je podržao i gradonačelnik Matko Šutalo.

Još jedan od ciljeva je i educirati sudionike biciklijade o ponašanju u prometu, mjerama sigurnosti i nužnosti poštivanja prometnih propisa, što je bila zadaća Roberta Škorvage, voditelja Odjela za prevenciju PU OBŽ koji je sudionicima održao kratko predavanje prije kretanja na biciklijadu.

Predsjednik Udruge Labov, Josip Đakovac upoznao je sve s pravcem kretanja i programom.

Unatoč teškim uvjetima za bicikliranje zbog vrlo visoke temperature, za sve je sudionike protekla u zabavom druženju na dva kotača. Dakako, bilo je i izuzetka, ovisno o tipu ljubimaca na kotačima koji su projektirani s tri ili više kotača. Organizatore osobito raduje činjenica da je sudjelovalo mnogo mladih roditelja s djecom.

Svi sudionici su za okrjepu dobili bočicu vode, a na cilju su, uz rijeku Dravu, mogli uživati u izvanredno pripremljenom grahu. (Grad Valpovo, Vladimir Vazdar, foto: Anita Valpovo)