Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Požege na dnevnom redu našao se prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada. Važeća Odluka o socijalnoj skrbi usvojena 27. lipnja 2016., a do sada je imala četiri izmjene, u novoj izmjeni bitno je napomenuti da je usklađena s Odukom kojom su poslovi socijalne srbi u Gradu Požegi prešli u nadležnost novoustrojenog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

A izmijenjena je na način da sada umirovljenici s područja Požege pored uskrsnica ostvaruju pravo i na – isplatu božićnica. Božićnicu i uskrsnicu od 300 kuna ostvaruju, time,  umirovljenici čija ukupna mirovina sa svim dodacima, u mjesecu prije isplate ovoga prava ne prelazi iznos od 1.500 kuna.

Umirovljenici su Odjelu za društvene djelatnosti dužni dostaviti zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu i uskrsnicu, a ukoliko se zahtjev pozitivno riješi, božićnica i uskrsnica će se isplatiti na tekući račun umirovljenika ili na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun Grada.

-Prvi je to put da Grad Požega, uz uskrnice, dijeli i božnice našim umirovljenicima, konkretno onima s nižim mirovnskim primanjima. Koliko će se točno za to  ukupno iz Proračuna izdvojiti sredstava znat ćemo nakon rebalansa proračuna tijekom prosinca- poručili su iz Grada.  (Grad Požega/PL)