S početkom nove školske godine u zelinske osnovne i srednju školu krenulo je 1390 učenika. Učenici su se vratili u svoje klupe i to ove godine uz nešto blaže epidemiološke mjere.

Kako je pokazalo naše istraživanje,  Sveti Ivan Zelina jedan je od rijetkih gradova koji izdvajaju sredstva za srednjoškolce pa je tako za udžbenike i druge  obrazovne materijale učenicima svih razreda Srednje škole Dragutina Stražimira  izdvojeno 165 tisuća kuna dok je za učenike osnovnih škola financirana nabava drugih obrazovnih materijala u iznosu od 200 tisuća kuna, što Zelinu smješta u sam vrh po ovom pitanju najizdašnijih gradova.

“Prvi dan škole razlog je za veselje i uzbuđenje naših 135 prvašića i 72 učenika prvih razreda Srednje škole kojima želimo dobrodošlicu i nek im što veseliji i sretniji budu školski dani” – poručuju iz Gradske uprave.

Grad se  pobrinuo i za srednjoškolce koji se školuju izvan područja grada tako da i ove godine sufinacira prijevoz svim redovnim učenicima srednjih škola sa svojeg područja. (Sveti Ivan Zelina, V.H.)