Jana Salajec učenica 3.d razreda koprivničke Gimnazije, odabrana je za članicu hrvatske reprezentacije na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi (EOES – European Olympiad of Experimental Science).

Taj ogromni uspjeh ostvarila je nakon što je kao visoko rangirana na prošlogodišnjem natjecanju iz kemije prošla zahtjevno testiranje na PMF-u u Zagrebu. Nakon dva kruga testiranja održanih u zgradi Kemijskog odsjeka PMF-a u Zagrebu, Janu su izabrali da u timu s još petero učenika (dvije ekipe po tri učenika) predstavlja Republiku Hrvatsku na Olimpijadi u Luksemburgu od 7. do 14. travnja.

Dosad je iz koprivničke Gimnazije na olimpijadama iz znanja sudjelovalo sedam učenika, a na prostoru ove županije u posljednjih sto godina bilo je svega četrdesetak olimpijaca, bilo iz znanja, bilo iz sporta i Jana je jedna od njih.

Čestitamo joj na svom njezinom zalaganju, trudu i uspjehu. Velika je stvar što je uopće dobila priliku da predstavlja prvenstveno sebe, ali i svoju školu i državu na međunarodnoj olimpijadi. Želimo joj puno sreće i uspjeha!

Njezini razredni prijatelji Marko Kovač i Dinko Blažek snimili su podcast s Janom koji možete vidjeti na poveznici: https://youtu.be/ydUsEs0icz4 (Grad Koprivnica)