Vinkovačke jeseni kao ovogodišnje ne pamtimo, grad je deset dana bio pun, ulicama se gotovo nije moglo proći, što pokazuju i brojke kakve nikada nismo imali, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić u objavi putem facebooka.
U Vinkovcima je u prvih 17 dana rujna ove godine izdano 38 tisuća računa više u odnosu na isti period prošle godine odnosno zabilježeno je povećanje od 27 posto, a u gradu su za trajanja manifestacije imali približno 130 tisuća posjetitelja.
-Izuzetno sam ponosan što je i organizacijski sve bilo na nivou o čemu dovoljno govori podatak kako nije zabilježen niti jedan incident, što je nevjerojatno ako u obzir uzmemo o kolikom se broju posjetitelja radi. Nažalost, jučer smo svjedočili i pokušaju stavljanja u drugi plan tisuća sudionika Svečanog mimohoda od kojih su neki prevalili stotine kilometara kako bi na najvećoj smotri tradicijske kulture predstavili svoje običaje i svoj zavičaj i onda je zbog nečijeg najnižeg političkog poriva sav njihov trud trebao pasti u vodu, oni nisu trebali biti u središtu pažnje. Svjedočili smo pokušaju iskorištavanja Vinkovačkih jeseni koje generacije Vinkovčana grade i razvijaju gotovo šest desetljeća. Takav način jeftinog populizma i osobne promocije u političke svrhe ne mogu i ne želim prihvatiti i poručujem onima koji su pokušali ocrniti sve ono lijepo i dobro što se događalo u posljednjih deset dana, da su Vinkovačke jeseni uspjele kao nikada do sada, da su snažnije i jače od svih političkih brendova i uvijek će biti, pogotovo od ovakvih pokušaja Živog zida i sličnih.- poručio je također gradonačelnik Vinkovaca (PL)