Manifestacija Dani kajkavske riječi počinje sutra, 20. rujna i traje do 29. rujna, a obilježit će ju tradicionalne priredbe i niz prigodnih sadržaja.

– Možemo biti sretni i ponosni što naša manifestacija okuplja mlade ljude s kajkavskog govornog područja, ne samo naše županije, nego cijele Hrvatske. Svake godine brojne škole kajkavskog govornog područja pohode naš grad, zajedno se druže i prenose kajkavsku riječ i riječ kaj. Manifestacija je osmišljena u 10 dana popunjenih brojnim događanjima, od kulturnih, izložbi, predstavljanja knjiga, predstava, do zabavnog i sportskog dijela na trgu i sportskim terenima  grada Zlatara – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i poziva sve  stanovnike Krapinsko – zagorske županije, i šire, da dođu i uživaju u Danima kajkavske riječi.

Manifestacija će biti svečano otvorena u petak 20. rujna u OŠ Ante Kovačića u Zlataru. Dječjim priredbama posvećen je prvi vikend, a tijekom sljedećega tjedna održava se niz kulturnih događanja, kazališnih predstava, likovnih izložbi, promocija knjiga i koncerata. Središnje, najvažnije vanjsko događanje je Pajdaško sprehajanje u subotu, 28. rujna. (Grad Zlatar, L.K.)