Dugoočekivani zatvoreni teniski tereni na području Županje uskoro će ugledati svjetlo dana.
Ovog tjedna završena je prva, ujedno najveća faza radova te nas uskoro očekuje kraj radova.
Svi ljubitelji tenisa s područja grada, ali i ostatka Županjske Posavine moći će uživati u tenisu tokom loših vremenskih uvjeta i zimskog perioda
Do konačne realizacije ovog projekta uživajte na otvorenim terenima Teniski KLUB Zupanja 1881!-poručili su iz Grada. Podsjetimo, Županja se drži kolijevkom hrvatskog nogometa, ali i – tenisa.
Nakon što je u 2020. obilježila 140. godina prvog nogometnog loptanja u Lijepoj našoj, prelani se, kako je tada izvijestio i Glas Slavonije, obilježila još jedna značajna i velika sportska obljetnica – 140 godina prvog igranja tenisa u Hrvatskoj, kao i 40 godina Teniskog kluba Županja 1881.

Krajem 19. stoljeća, kada su u taj, do tada tih i zabačen, kutak Hrvatske došli engleski industrijalci, privučeni gospodarskim interesima i bogatim slavonskim šumama Spačvanskog bazena, razvijajući snažnu drvnoprerađivačku industriju, donijeli su i velike kulturološke promjene, običaje te sve aktivniji društveni i sportski život, pa su u jesen 1881. Županjci, osim nogometa, upoznali i još jedan engleski običaj. U dvorištu upravne zgrade tvornice tanina (današnja Obrtničko-industrijska škola), na igralištu visoko ograđenom hrastovim daskama, mladi upravitelji i dioničari iz Engleske igrali su i bijeli sport, podsjetila je na to i prigodna izložba održana u povodu 14 desetljeća tenisa u Županji, priređena 2021. na Trgu kralja Tomislava. (Grad Županja/PL)