U 10 dana, koliko je trajao izbor, 56 prijavljenih vrtića dobili su preko 30 tisuća lajkova, sherova i komentara podrške…. Nakon DV Maslačka, na drugom mjestu po broju osvojenih lajkova je DV Grabrik iz Karlovca, a treći je DV Lojtrica iz Velike Gorice

Nakon 10 dana glasovanja i preko 30 tisuća vaših lajkova, sherova i komentara, sada je i službeno – DV Maslačak iz Belišća uvjerljivi je pobjednik našeg izbora i odnosi titulu Najljepšeg gradskog vrtića 2019.!

Zahvaljujući podršci građana, roditelja, zaposlenika vrtića i same gradske uprave koji su ga od prvih minuta nakon otvaranja ‘glasovanja’ zdušno lajkali i sherali, belišćanski vrtić od prvog je dana favorit u ovom izboru u kojem se natjecalo 56 vrtića iz 44 grada diljem Hrvatske, a koji je izazvao zaista nevjerojatan angažman građana, roditelja i gradskih uprava na našem Facebooku.

U proteklih 10 dana Belišćanci i ostali fanovi dodijelili su tako DV Maslačku 1.923 lajka na našoj stranici,  271 puta su sherali objavu vrtića, a svoje oduševljenje i ljubav prema ovom vrtiću iskazali u preko 200 komentara

Uz to, treba napomenuti i da je belišćanski vrtić, kao i svi ostali, dobio još gotovo toliko lajkova i komentara na sherane objave (ukupno je bilo preko 25 tisuća lajkova na sherane objave!). Iako – kao što smo  objavili i u samim uputama za glasovanje – lajkove na sherane objave zbog transparentnosti i sprječavanja višestrukog glasovanja nismo uzimali u obzir, oni itekako govore o popularnosti vrtića i podršci koju su dobili.

Nakon belišćanskog vrtića, na drugom je mjestu DV Grabrik iz Karlovca sa prikupljenih 1.676 lajkova i 231 sherova.

Na trećem mjestu DV Lojtrica iz Velike Gorice sa 1.542 lajka i 260 sherova.

Četvrti je DV Josipovac iz Osijeka, kojega je lajkalo 1.429 ljudi, a 129 je sheralo objavu i pozvalo svoje prijatelje da glasaju.

Peti je DV Stribor iz Novske, ujedno i posljednji koji je osvojio preko 1.000 lajkova – ukupno 1.082.

Iako nisu rekorderi po samom broju sherova (193), Novsku svakako treba istaknuti kao primjer angažmana čitave zajednice jer uvjerljivo prednjače po broju gradskih institucija, organizacija i udruga koji su se uključili u akciju podrške svom vrtiću. Objavu su, tako, osim stotina građana, sherali lokalni mediji, planinarsko društvo, mažoretkinje, tamburaški sastav, kulturno umjetnička društva, udruga mladih, vatrogasci i izviđači, gradska knjižnica, pučko otvoreno učilište, sportske udruge,  a koliko smo uspjeli upratiti, vrtić iz Novske kojega se službeno sheralo i izvan granica Hrvatske. Objavu vrtića Stribor sherao je i prijateljski grad Mengen u Njemačkoj, i pozvao svoje građane da podrže vrtić u ovom izboru.

U top 10 najljepših vrtića po izboru korisnika Facebooka su još DV More, Rijeka (814),  DV Naša radost, Pregrada (710),  DV Šušak, Rijeka (581), DV Smilje, Šibenik (534) i DV Mala kuća, Dubrovnik (513). 

Čestitamo pobjednicima te plasiranima u top 10, ali i svim ostalim vrtićima koji su proteklih dana širili pozitivu na našem Facebooku. Također se još jednom zahvaljujemo svim vrtićima koji su se prijavili, kao i svim njihovim fanovima koji su svojim lajkovima, sherovima i komentarima na Facebooku ovaj izbor učinili jednim od najvećih FB projekata u Hrvatskoj. Već se veselimo novom izboru iduće godine u kojemu ćemo, već sad smo uvjereni, okupiti još veći broj prekrasnih vrtića i pozitivnih priča koje stoje iza svakog od njih.  (M.P.D.)