U uredu gradonačelnika grada Krka, 03. lipnja 2024. godine, održan je 124. sastanak Kolegija gdje se, između ostalog, raspravljalo i o temama Odsjeka za društvene djelatnosti.

Temeljem Odluke o nagrađivanju učenika i mentora, zaključeno je da će se povodom nadolazećeg Dana Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, nagraditi troje učenika generacije s prebivalištem na području Grada Krka, kao i oni učenici i njihovi mentori koji su zavidne rezultate ostvarili na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Među nagrađenim učenicima generacije su gimnazijalci Stjepan Žužić i Matej Ban te hotelijersko-turistička tehničarka Marina Cvelić. Nadalje, zbog zapaženih rezultata na natjecanjima u znanju i sportu koja su ostvarena tijekom ove školske godine nagrađeni će biti: Matej Ban (i mentor Hrvoje Karabaić) za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike, Marina Cvelić (i mentorica Zvjezdana Morožin Karabaić) za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika, Stjepan Žužić (i mentorica Marijana Tomašić) za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, Matej Ban (i mentorica Jelena Nujić) za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz informatike, Stjepan Žužić (i mentorica Tea Gombaš) za sudjelovanje na državnom natjecanju iz povijesti, Freya Hulak, Petra Žužić i Doris Jurina (i njihove mentorice Daria Papa i Mirjana Komadina) za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja Mreža čitanja, Kate Gršković (i mentorica Andreja Dunato) za osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, Nadia Kosić za osvojeno drugo mjesto na Međunarodnom kulinarskom festivalu Biser mora i osvojeno drugo mjesto na Festivalu i natjecanju Grand Gourmet, potom Lovro Živković, Ronald Berisha, Alin Hadžić, Matija Prendivoj, Filip Prendivoj, Emanuel Mrakovčić i Adrian Polonijo (te njihov mentor Damir Barac) za osvojeno treće mjesto na županijskoj razini natjecanja Futsal te David Crnković, Vid Gamulin, Damjan Komljenović, Karlo Marijan, Emanuel Mrakovčić, Adrian Polonijo, Karlo Dminić, Anteo Muzurović i Dominik Nenadić za osvojeno treće mjesto na županijskoj razini natjecanja u odbojci za mladiće.

Za postignute zapažene rezultate na državnim i/ili međunarodnim natjecanjima, učenike i mentore za osvojeno prvo mjesto učenika nagrađivat će se s 200,00 eura, za osvojeno drugo mjesto sa 180,00 eura, a za osvojeno treće mjesto sa 160,00 eura. Za postignute zapažene rezultate na županijskim natjecanjima, za osvojeno prvo mjesto slijedi nagrada od 140,00 eura, za osvojeno drugo mjesto od 120,00 eura, a za osvojeno treće mjesto od 100,00 eura. Za sudjelovanje učenika na državnim i/ili međunarodnim natjecanjima kada nisu osvojena prva tri mjesta, učenici i mentori nagrađivat će se sa 140,00 eura, dok je za učenike generacije predviđena nagrada od 200,00 eura. (V.H., Grad Krk)