Dalibor Domitrović

Ogulin

Gradonačelnik Dalibor Domitrović  rođen je 1. svibnja 1972. godine u Ogulinu. Osnovnu školu pohađao je i završio u Ogulinu. Srednju školu pohađao je u CUO „Vladimir Bakarić“ u Ogulinu, smjer matematičko – informatički te je stekao zvanje prirodoslovno matematički tehničar. Nakon toga je na sveučilištu u Rijeci upisao VI/I stupanj studija strojarstva gdje je stekao zvanje inženjer strojarstva.

Nakon završetka školovanja odslužuje vojni rok u Oružanim snagama Republike Hrvatske te se zapošljava u obiteljskoj tvrtki GRUMF d.o.o. gdje je do početka obnašanja mandata gradonačelnika grada Ogulina bio suvlasnik. Za vrijeme rada u obiteljskoj tvrtki, koja je zapošljavala do 10 djelatnika, surađivao je s mnogim poduzetnicima na području grada i šire te sa stranim investitorima kao što su Bechtel International i Coopcostruttori. Osim toga uspješno je surađivao i s austrijskom tvrtkom Semmelrock te tvrtkom Metis d.d. Rijeka.

Svojim kompetencijama i višegodišnjim iskustvom u području gospodarstva i obrtništva pomogao je pri osmišljavanju, planiranju i realizaciji mnogih projekata. Svoje djelovanje fokusirao je na financiranje projekata lokalne uprave putem fondova Europske unije. Koristi se engleskim jezikom. Oženjen je i otac dvoje djece.

Na lokalnim izborima 2017. godine voljom građana izabran je za gradonačelnika Ogulina, čime mu je pripala velika čast ali i odgovornost da svojim znanjem i kvalitetnim radom doprinese razvoju grada.

Aktualni gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović nakon provedenog prvog kruga glasovanja na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine i objave konačnih rezultata, započeo je s obnašanjem dužnosti gradonačelnika u svom drugom mandatu.