Goran Bukovac

Otočac

 Goran Bukovac aktualni je gradonačelnik Grada Otočca, izabran  kao nezavisni kandidat na prošlim lokalnim izborima održanima 2021. godine.

Rođen je 6. rujna 1980. godine u Virovitici, gdje su njegovi roditelji živjeli do 1986. kada su se vratili u rodni Otočac u kojem je g. Bukovac završio osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Uslijed ratnih zbivanja u Hrvatskoj, tijekom jedne školske godine boravio je u Amnesbury-u u Engleskoj gdje je pohađao Primary School „Stonehenge“.

Nakon završetka Opće gimnazije, upisao je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na kojem je 2007. diplomirao politologiju, nastavni smjer i Međunarodna politika i diplomacija.

Prije nego što se upustio u aktivnu politiku, Goran Bukovac cijeli je svoj radni vijek proveo u obrazovnom sustavu, kao nastavnik osnovnoškolskih i srednjoškolskih predmeta iz područja društvenih znanosti u Osnovnoj školi  Anž Frankopan u Gornjem Kosinju, Strukovnoj školi u Gospiću te Srednjoj školi u Otočcu. Njegovo posljednje radno mjesto prije izbora za gradonačelnika Grada Otočca bilo je mjesto odgajatelja i voditelja Učeničkog doma koji djeluje pri Srednjoj školi u Otočcu.

Tijekom rada u školama bio je aktivno uključen u rad niza udruga civilnog društva humanitarnog, sportskog i kulturnog karaktera, poput Crvenog križa i lokalnog planinarskog društva Gromovača.

U svojem političkom radu posebnu pažnju pridaje obrazovanju i odgoju djece i mladeži, njihovom aktivnom uključivanju u društveni život, kao i razvoju i jačanju lokalne demokracije te suradnji s manjinskim zajednicama.

Dugi niz godina profesionalno se bavio glazbom kao glavni vokal u glazbenom sastavu.

U slobodno vrijeme strastveni je biciklist i planinar. Sretno je oženjen i otac dviju djevojčica.