Ivan Knez

Biograd na Moru

Ivan Knez već je deset godina prvi čovjek Biograda na Moru

Ivan Knez rođen je 9. studenog 1964. godine, u Medviđi.

Nakon završene osnovne i srednje (smjer poljoprivreda) u Biogradu na Moru, upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu – smjer stočarstvo i stječe zvanje diplomiranog inženjera agronomije. Nakon završenog školovanja privremeno radi u Policijskoj upravi, Ispostava Biograd na Moru kao policijski službenik (1994.).

Od 1994. – 2001. zapošljava se u Zadarskoj županiji, ispostava Biograd na Moru kao inspektor za poljoprivredu i šumarstvo, nakon čega obavlja poslove inspektora za gospodarstvo pri Državnom inspektoratu u Zadru od 2001. – 2003. godine.

U Zadarskoj županiji ostaje do 2005. godine na poslovima pomoćnika pročelnika za turizam. Danas stalno radi Pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje kao Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, Zadar.

Na mjesto gradonačelnika grada Biograda izabran je 2006. godine. Svoj mandat na mjestu gradonačelnika nastavlja i nakon lokalnih izbora 2017. gdje je u prvom krugu dobio 54,68 posto glasova, a u prvom krugu pobijedio je i još jedan mandat osvojio i na izborima 2021. godine.

Ivan Knez je oženjen, i otac 3 malodobne djece.