Ivan Radić

Osijek

Ivan Radić izabran je za gradonačelnika Osijeka na izborima 2021. na kojima je, u drugome krugu, osvojio 62,69 posto glasova birača.

Rođen je u Osijeku 15. lipnja 1987. U rodnom gradu pohađao je Osnovnu školu Vladimira Becića, a potom i Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Uz kontinuirani rad u građevinskoj firmi, preddiplomski studij na Građevinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera završava 2017. Ove godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na temu „Aglomeracija, produktivnost i regionalni ekonomski rast“.

‘Rano sam se uključio u politiku zato što sam shvatio da je to najbolji, iako ne i najlakši, način za mijenjati stvari u svojoj sredini nabolje. 2015. postajem saborski zastupnik HDZ-a, a to sam i danas. Najradije sudjelujem u raspravama koje se tiču Slavonije, Baranje i Osijeka, s naglaskom na razvoj i korištenje EU fondova kojima možemo obnavljati postojeću i graditi novu fizičku infrastrukturu, ali i unaprjeđivati onu još važniju – ljudsku. Jer grad ne čine (samo) kuće, ceste i cijevi, grad čine ljudi.

Političkog i natjecateljskog iskustva mi ne nedostaje, a utakmica za gradonačelnika Osijeka najvažnija je u mojoj karijeri i pripremam se za nju već dugo – osluškujući potrebe svih Osječana, učeći od uspješnih gradova u Hrvatskoj i inozemstvu, identificirajući financijske mogućnosti koje su nam na raspolaganju i, najvažnije, okupljajući dobar i stručan tim. Kao gradonačelnik, želim biti razigravač svih građana našeg Osijeka i najuspješnijeg tima na čelu grada.

Ništa od toga ne bih mogao ostvariti bez podrške svoje obitelji. Suprugu Ivu sam upoznao u prvom srednje, a u braku smo od 2018. Praktički smo odrasli skupa. Iva u uspješnu odvjetnicu, a ja evo u političara koji želi zastupati osječke interese u nacionalnoj i lokalnoj politici.

U slobodno vrijeme družim se s prijateljima, mačkom Malim, rekreativno igram košarku i nogomet, idem u kino i šetnje, a opuštaju me trčanje i teretana. Ne propuštam utakmice „bijelo-plavih“ i na tribinama sam kad god mi obveze dopuštaju. Vjerujem da će se njihov sportski uspon poklopiti s razvojnim usponom našega grada i da će Osijek, u sportskom i svakom drugom smislu, u budućnosti biti na prvom mjestu’, ističe Radić u svojoj biografiji.