Javor Bojan Leš

Ivanić Grad

HDZ-ov Javor Bojan Leš na prvi je čovjek Ivanić Grada od 2013. godine

Gradonačelnik Ivanić Grada rođen je 14. srpnja 1969. godine gdje živi i danas, skupa sa suprugom Gordanom te djecom Emilom i Filipom.

U rodnom gradu je završio i osnovnu školu, nakon čega upisuje srednju medicinsku školu u Zagrebu, a potom i Veterinarski fakultet.

Nakon završenog školovanja zapošljava se u veterinarskoj ambulanti u Križu gdje radi kao veterinar na terenu. Nakon toga zapošljava se u poduzeću za veleprodaju lijekova i medicinske opreme, gdje radi kao voditelj poslovnice.

Stečeno menadžersko iskustvo dobro mu je došlo na sljedećem radnom mjestu u Državnom zavodu za statistiku, gdje je radio kao stručni suradnik na MB PHARE 2005 projektima Orchards and Vineyards te kasnije na mjestu direktora poduzeća Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o.

Javor Bojan Leš je kao dragovoljac sudjelovao u Domovinskom ratu na bojištima zapadne Slavonije.

Gradonačelnik je Ivanić Grada od 2013. godine, a drugi mandat osvojio je već u prvom krugu izbora 2017., osvojivši 59,94 posto glasova. I treći mandat osvaja već u prvom krugu izbora 2021., sa deset posto boljim rezultatom, 69,29 posto glasova.