Josip Bilandžija

Garešnica

Josip Bilandžija rođen je 19.rujna 1970. u Garešnici.  Prva četiri razreda osnovne škole pohađao je u Područnoj školi u Garešničkom Brestovcu, a slijedeća četiri u Osnovnoj školi Garešnica. Srednju matematičko-informatičku školu završio je u Zagrebu. Po zvanju je diplomirani inženjer šumarstva, diplomirao na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao revirnik u šumariji Garešnica.  Oženjen je i  otac dvoje djece.

Kroz svoj društveni angažman sudjeluje u radu raznih udruga i ustanova na području Grada Garešnice. Kao dobrovoljni darivatelj krvi izabran je početkom 2013. godine za Predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Grada Garešnice. Predsjednik je Vijeća roditelja u Osnovnoj školi Garešnica, član Gradskog odbora HDZ-a, član Mjesnog  odbora Garešnički Brestovac, član Upravnog vijeća JVP Garešnica i član Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Maslačak”.

Sportaš od malih nogu, u početku član NK “Brestovac”, kasnije dugogodišnji igrač NK “Garić”,  trener mlađih uzrasnih kategorija i seniora NK “Garić”. Član je Izvršnog odbora Športske zajednice Grada Garešnice, član Izvršnog odbora NK”Garić” i Atletskog kluba “Garešnica”.

Od 2009. godine aktivno sudjeluje u kreiranju gradske politike i programa u nadležnosti gradskog vijeća Grada Garešnice. Član je  Hrvatske demokratske zajednice . Od 2009-2013 je bio vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Garešnice. Od 2013-2017 je bio zamjenik gradonačelnika Grada Garešnice. Na lokalnim  izborima održanim 21.svibnja 2017. izabran je za gradonačelnika Grada Garešnice, a drugi mandat osvaja u prvom krugu izbora 2021.