Mišel Jakšić

Koprivnica

Mladi Jakšić na gradonačelničku dužnost stupio je nakon ostavke Vesne Želježnjak, a mandat potvrđuje na izborima 2017.

Mišel Jakšić rođen je u Koprivnici 23. svibnja 1986. godine gdje je 2004. godine završio i srednjoškolsko obrazovanje u Srednjoj ekonomskoj školi. Ekonomski fakultet zagrebačkog Sveučilišta završava 2010. godine. Aktivno se služi engleskim jezikom u govoru i pismu. Profesionalnu karijeru započinje nakon diplome u danskoj kompaniji Hartman. Godine 2012. iz Hartmana prelazi u tvornicu komunalne opreme RASCO u Kalinovcu gdje je radio ako analitičar kontrolinga.

Što se tiče političke karijere, od 2008. do 2010. godine član je Predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatska, a od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost gradskog vijećnika u Koprivnici. Često ističe kako se u SDP se učlanio zbog Ivice Račana. Kao mentora i prijatelja ističe poznatog koprivničkog političara i menadžera Zvonimira Mršića, a političke inspiracije pronalazi u Tonyju Blairu (zbog energije koju je imao u počecima) i Gerhardu Schröderu (zbog hrabrosti za provođenje reformi u Njemačkoj).

Od 2013. godine profesionalno obnaša dužnost zamjenika gradonačelnice Vesne Želježnjak. Nakon ostavke gradonačelnice Želježnjak u svibnju ove godine, MIšel Jakšić i službeno preuzima gradonačelničku dužnost, a prvi legitimni mandat osvaja u drugom krugu izbora 2017., sa osvojenih 50,24 posto glasova.