Siniša Jenkač

Novi Marof

Ovaj strastveni karataš gradonačelnik je grada Novog Marofa od 2015. godine.

Siniša Jenkač rođen je 28. kolovoza 1978. godine u Varaždinu, a trenutno živi u Ključu, jednom od naselja koji su dio grada Novog Marofa. Završio je Elektrostrojarsku školu – smjer tehničar za elektroniku. Uz to, završio je Olimpijsku akademiju za trenera karatea i apsolvent je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Dodatno se obrazovao pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i stručno je osposobljen za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu te je sigurnosni savjetnik za prijevoz opasnih tvari cestom i željeznicom.

Od 1996. godine radi u tvrtki Trans Commerce na poslovima organizacije poslovanja i logistike. Godine 2005. osnovao je vlastitu tvrtku za iznajmljivanje plovila.

Jenkač govori njemački i engleski jezik. Strastveni je karataš i nositelj crnog pojasa trećeg dana. U ovom sportu bilježio je i značajne uspjehe, od kojih se ističe srebrna medalja Europskog prvenstva 2000. godine.

Siniša Jenkač je član HDZ-a. Na čelu Novog Marofa je od 2015. godine, kada je pobijedio na prijevremenim izborima, a novi mandat osvojio je na izborima 2017., osvojivši već u prvom krugu 60,74 posto glasova. U prvom krugu izbora 2021. , sa osvojenih 66,87 posto glasova, osvaja i svoj treći mandat,