U našem velikom izboru za najljepši vrtić kojega smo organizirali u prosincu, DV Drinovci iz Drniša osvojio je uvjerljivo drugo mjesto po broju glasova korisnika FB-a

Uz DV Maslačak iz Belišća koji je u našem drugom izboru najljepšeg vrtića kojega smo proveli u prosincu uvjerljivo potvrdio svoju titulu najljepšega osvojenu u našem prvom izboru iz 2019. godine, apsolutni hit i senzacija našeg izbora bio je DV Drinovci iz Drniša.

Ovaj spektakularni vrtić od prvoga je trenutka brojem lajkova i sherova uvjerljivo pratio belišćanski, a u jednom trenutku su mu čak ozbiljno zaprijetili i prešli u vodstvo, no uskoro su belišćanski fanovi ponovo mobilizirali snage i svoj vrtić vratili na prvo mjesto na kojem je uvjerljivo i završio ovu utrku. Drniški vrtić, sa osvojenih 3.403 lajka sam na našoj stranici, i još toliko na sheranim objavama, izborio je tako titulu drugog najljepšeg vrtića u zemlji po izboru naših FB korisnika.

Riječ je o potpuno novom vrtiću, otvorenom 7. prosinca, kojega je Grad Drniš izgradio EU sredstvima. Ukupna vrijednost vrtića je 8,1 milijun kuna, od čega je 6,5 milijuna EU sredstava, a 1,65 milijuna je Grad osigurao iz proračuna. Za senzacionalno arhitektonsko rješenje zaslužna je projektantska tvrtka PROARH Mateković iz Zagreba.

‘Ovim Projektom ostvarila se dugogodišnja želja i iznimna potreba za izgradnjom novog i adekvatnog vrtića koji će udovoljavati potrebama djece i njihovih roditelja. U novom objektu Dječjeg vrtića u Drinovcima koji je ukupne površine 650 m2 nalaze se dvije odgojno – obrazovne skupine, mješovita jaslička za djecu u dobi od jedne godine života do tri godine, te mješovita vrtićka odgojno – obrazovna skupina za djecu u dobi od tri godine života do polaska u osnovnu školu sa svim popratnim gospodarskim prostorima, polivalentnom dvoranom, kuhinjom, praonom, odgojiteljskom sobom, uredima za stručnu službu. Uređen je i okoliš sa igrališnim spravama i antistresnim podlogama površine 750 m2. Kapacitet ovog predivno moderno uređenog prostora je za 30 djece’, kaže nam ravnateljica vrtića Niveska Vlaić i ističe kako je cilj izgradnje i opremanja vrtića koji je po mjeri djeteta je poboljšanje kvalitete življenja mladih obitelji, poboljšanje demografske slike na području Grada Drniša i Miljevačkih naselja, podignuta je razina kvalitete smještaja djece i uvjeta rada.

Uz to što je napravljen prema svim državno pedagoškim standardima, ovaj vrtić je i visoko energetski učinkovit – ima uvedeno podno grijanje,  dizalice topline, te vanjske izvore svjetla. Pored vanjskog dvorišta objekt ima unutarnji dvorišni prostor sa direktnim pristupom iz odgojnih skupina, imaju multifunkcionalnu dvoranu, a svaka odgojna skupina ima staklene panele kroz koje odgojiteljice imaju nadzor nad djecom.

Uz zaista senzacionalno arhitektonsko rješenje i uređenje, vrtić u Drinovcima osigurava i brojne nadstandarde za svoje polaznike pa su tako osigurali produljeni boravak za djecu, a u prehrani se baziraju na lokalno uzgojenim zdravim namirnicama, ribi, kolačima bez aditiva, te svježem voću i prirodnim sokovima.

Niz je i dodatnih programa za djecu – od predškolskih do ekoloških. Dječji vrtić Drniš sudjeluje u većini važnih događanja, primjerenih dječjem uzrastu na razini Grada Drniša i Šibensko – kninske županije, izložbama i natjecanjima, sportskim događajima i dječjim festivalima, a intenzivno, kaže ravnateljica, surađuju i sa svim kulturnim ustanovama u gradu, sa župnim uredom, vatrogasnom postajom, policijskom postajom, gradskim uredom za društvene djelatnosti. ‘Dobitnici smo nagrade Grada Drniša za Izuzetan doprinos razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja u centralnom vrtiću i svim područnim odjeljenjima, a sudjelovali smo u pripremnim aktivnostima za dobivanje statusa Grad prijatelj djece’, zaključuje ravnateljica. (m.p.d.)