Izbor Najboljeg vrtića provodimo u suradnji i uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. U suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva i Agencije izradili smo kriterije temeljem kojih će stručni žiri u kojem će uz našeg predstavnika biti njihovi predstavnici – ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Larisa Ott Filipović te viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama Agencije za odgoj i obrazovanje mr. sc. Inga Seme Stojnović, izabrati pobjednika.

KRITERIJI:

– Kvadratura dječjeg vrtića (unutrašnji dio) po djetetu:

– Kvadratura vanjskog prostora (vrt, dječje igralište) po djetetu:

– Broj odgojitelja po djetetu:

– Broj stručnog osoblja (navesti: logoped, pedagog, psiholog, socijalni pedagog, pomoćnik za djecu s teškoćama u razvoju, zdravstvena voditeljica….) po djetetu:

Broj radnika koji rade na poslovima prehrane:

– Nadstandardi u prehrani:

– Dodatni programi i aktivnosti za djecu:

– Besplatni dodatni programi i aktivnosti za djecu:

– Ostvareni projekti na razini odgojno-obrazovnih skupina i dječjeg vrtića:

– Suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom (edukacije i podrška roditeljima, uključenost roditelja u aktivnosti i odgojno-obrazovne skupine, sportska natjecanja i sl.)

– Angažiranost i aktivnost odgojitelja i stručnih suradnika u profesionalnom pristupu i stručno-pedagoškom radu (suradnja s akademskom zajednicom, sudjelovanje u znanstvenim istraživanjima, objava stručnih i znanstvenih radova, napredovanje u zvanju) :   

– Ostali nadstandardi:

 

Sve vrtiće koji se prepoznaju u ovim kriterijima pozivamo da nam se najkasnije do 10. lipnja jave na mail redakcija@gradonacelnik.hr i prijave da žele sudjelovati u izboru, nakon čega ćemo im poslati prijavni obrazac.