U nastojanju da se kao jedinstvena platforma fokusirana na pozitivne rezultate i prakse lokalne samouprave konstantno razvijamo, napredujemo, te širimo paletu usluga kojima jedinicama lokalne samouprave možemo pomoći u postizanju što boljih rezultata i komunikacije s građanima, u narednom smo se razdoblju odlučili – osim na informiranje, fokusirati i na edukaciju predstavnika lokalne samouprave i svih onih zaposlenih u javnom sektoru koji sudjeluju u upravljanju organizacijama, projektima i ljudima.

Nakon što smo još prošle godine uveli stručni blog u kojem naša komunikacijska stručnjakinja Melita Pavlek piše o temeljnim pravilima i ‘trikovima’ dobre komunikacije i odnosa s javnošću, slijedećim logičnim iskorakom smatramo organizaciju stručnih radionica na kojima će ograničeni broj sudionika, u malim grupama, pod stručnim vodstvom Melite Pavlek uživo i u praksi savladati osnovna pravila uspješnog javnog nastupa i upravljanja timovima.

Čak 75 posto ljudi, pa i onih na najvišim pozicijama, ima izražen strah od javnog nastupa, što je itekako veliki problem kad je upravo javni nastup dio posla kojeg obavljate i direktno utječe na njegove rezultate. Cilj naših radionica jest, upoznavanjem i brušenjem osnovnih tehnika smanjiti tremu i značajno poboljšati prezentaciju, nastup i javno izlaganje. S obzirom na stručnost, iskustvo i rezultate rada Melite Pavlek, stručnjakinje za lokalnu demokraciju i razvoj, savjetnice za odnose s javnošću te za strateško komuniciranje javne uprave, a ujedno i certificiranog NLP master coacha, očekujemo čak da će veliki dio polaznika nakon ovog tečaja ‘prijeći’ u onaj tim od 25 posto ljudi koji – uživaju u javnom nastupu.

Prva radionica – ‘Umijeće komuniciranja – JAVNI NASTUP’ održat će se u ponedjeljak 2. prosinca u hotelu Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21, od 10-14.30 sati, a namijenjena je svima koji žele poboljšati svoj javni nastup u internom okruženju i/ili u medijima.

Radionica traje 4 sata, a svrha je kroz dvosmjernu komunikaciju i interaktivne vježbe unaprijediti znanje polaznika o javnom nastupu te osvijestiti važnost cjeloživotnog usavršavanja. Kroz predavanja će se korisnicima pružiti konkretni alati koje mogu koristiti kako bi poboljšali svoju komunikaciju i javni nastup. ‘Specifični cilj ove radionice je razumjeti važnost komunikacije, te usvojiti osnove dobro pripremljenog nastupa i neverbalne komunikacije’, ističe Melita Pavlek.

Kako bi osigurali optimalne uvjete i rezultate edukacije, ograničili smo broj sudionika na maksimalno 20, pa zainteresirane molimo da se za dodatne informacije i rezervaciju svog mjesta jave na mail: info@gradonacelnik.hr najkasnije do 20.11.

Cijena edukacije je 999 kuna +PDV, s tim da za ranije prijave – do 15.11. nudimo ‘early bird’ ponudu po cijeni od 799 kuna + PDV.