Na svojoj prvoj elektronskoj sjednici u povijesti Gradsko Vijeće Grada Beli Manastir jednoglasno je prihvatilo i donijelo hitne mjere potpore svom stanovništvu i pravnim subjektima u krizi zbog epidemije korone.

Tako će zakupci od 1. travnja do kraja godine biti oslobođeni plaćanja poslovnih prostora i zakupa javne površine za njihovo korištenje. Nadalje, obustavlja se provođenje svih ovršnih postupaka za nenaplaćena potraživanja od dana stupanja na snagu ove odluke do 30 lipnja ove godine, kao i obračun zateznih kamata na zakašnjela plaćanja prema gradu Belom Manastiru po svim osnovama, od dana stupanja na snagu odluke do kraja godine. Isto tako, za vrijeme obustave rada dječjeg vrtića Cvrčak roditelji djece predškolske dobi oslobođeni su plaćanja redovitih programa vrtića. Gospodarstvenici kojima je obustavljen rad, neće morati plaćati komunalnu naknadu od 1. travnja do isteka mjeseca u kojem obustava bude ukinuta. Gradonačelnik Tomislav Rob, na upit oporbenih vijećnika, najavio je i nove mjere koje bi vrlo brzo trebale biti predložene Gradskom vijeću, donosi Glas Slavonije.

– Projekcija proračuna već je u izradi. Pratit ćemo proračunske prihode i promptno reagirati, sve u cilju pomoći građanima i gospodarstvu. U planu je, po uzoru na najave iz nekih gradova, osnovati Fond za pomoć građanima i privrednicima. Na ovoj će poziciji biti namaknuti novci planirani za neke manifestacije, a nije sporno da ćemo se morati odreći i nekih infrastrukturnih projekata – istaknuo je Rob, dodajući kako će, ako bude bilo potrebno, posegnuti i za plaćama djelatnika gradske uprave, odnosno javnih ustanova. (Glas Slavonije, fo: Ivica Getto, Glas Slavonije)