Prije nekoliko dana održana je 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira. Vijeće je donijelo Odluku o drugim izmjenama i dopunama gradskog proračuna. Ostvarena su povećanja i u prihodima i u rashodima čemu je glavni razlog projekat Gradskog sportskog parka odnosno bazena. Rebalansom su također obuhvaćene i potpore za kupnju prve nekretnine.

“Povećavamo ono što je vrlo interesantno i dobro, a to je prihod za kupnju prve nekretnine. Već smo sada premašili predviđena sredstva od 120 tisuća kuna i rebalansirat ćemo na 220 tisuća kuna. Javljaju nam se nove mlade obitelji koje žele ovakvu potporu i nadam se da ćemo do kraja godine još jednom rebalansirati ovaj iznos” – izjavio je za Slavonsku televiziju gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.

Na sjednici se raspravljalo o izvršenju proračuna u prvih 6 mjeseci ove godine na što je velik utjecaj imala pandemija korona virusa, međutim, unatoč tome ostvareni su i veći prihodi od očekivanih, a na izazov koji je pred građane i njihovo poslovanje postavila pandemija Grad će se nastaviti boriti potporama poduzetnicima za koje će se izdvojiti još 300 tisuća kuna, ali na današnjoj sjednici donesena je izmijenjena odluka o hitnim mjerama za građane i poduzetnike:

“Ona na prvi pogled djeluje na način da više oslobađamo poduzetnike najma prostora, ali s obzirom da će ugostitelji početkom 10. mjeseca završiti s ljetnim terasama, nama se javlja velik broj novih poduzetnika zainteresiranih za prostore u Peer centru koji smo javnim natječajem popunili u 100 %-tnoj kvadraturi. Mi bismo ipak te najmove naplatili budući da se to tvrtke koje su prvenstveno vezane za koridor 5C” – pojasnio je gradonačelnik Rob.

Na sjednici je donesena i odluka kojom su baranjskoj čistoći u trajno vlasništvo predani spremnici za odvojeno prikupljanje otpada bez naknade. Radi se o spremnicima koje je grad dobio na natječaju Fonda za zaštitu okoliša te za njih platio udio sufinanciranja. Zakonom je, naime, predviđeno da pružatelj usluga mora biti vlasnik spremnika, a baranjska čistoća uskoro kreće u njihovu podjelu. (slavonska televizija, V.H.)