Grad Beli Manastir pozvao je poduzetnike i obrtnike koji djeluju na njegovom području da se prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kao pomoć gospodarstvu na području Grada.

Javni poziv izrađen je u skladu s Programom dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao pomoć gospodarstvu na području Grada Belog Manastira u ublažavanju posljedica epidemije koronavirusa (COVID-19), koji je usvojen 17. lipnja ove godine na sjednici Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, a objavljen je u Službenom glasniku Grada Belog Manastira, broj 6/20.

Po spomenutom Programu, svi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete mogu ostvariti do 2 tisuće kuna po zaposlenoj osobi ukoliko imaju zabranu rada sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja kulturnih i sportskih događanja, a imaju sjedište na području Grada Belog Manastira te 1,5 tisuća kuna po zaposlenoj osobi ukoliko imaju poslovni prostor u kojem aktivno provode gospodarsku djelatnost na području Grada Belog Manastira.

Prijave na Javni poziv zaprimaju se kontinuirano od dana objave Javnog poziva do najkasnije 1. rujna 2020. godine. Visina potpore, prihvatljivi korisnici mjera, način podnošenja zahtjeva kao i provedba Programa detaljno su opisani u „Programu“ te u Javnom pozivu. Tekst Javnog poziva objavljen je i na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Belog Manastira zajedno sa zahtjevom i pripadajućim obrascima.

U postupku prijave, podnositelji zahtjeva ne moraju dokazivati nepostojanje dugovanja prema Gradu Belom Manastiru i nepostojanje blokade računa.Sve informacije o Javnom pozivu dostupne su na službenim web stranicama Grada Belog Manastira. (V.H., Grad Beli Manastir)