Grad Belišće raspisao je Oglas za odobravanje dodatnih stipendija studentima i to za mjesece ožujak, travanj, svibanj, lipanj i rujan akademske 2022./2023. godine.

Tako će Grad Belišće, sukladno svojim financijskim mogućnostima, u akademskoj 2022./2023. godini dodijeliti nove studentske stipendije i to po 106 eura mjesečno svim studentima na rang listi koji udovoljavaju uvjetima natječaja, a imaju ukupan prosjek ocjena tijekom pohađanja visokog učilišta najmanje 3,50, odnosno koji imaju ukupan prosjek ocjena tijekom srednjoškolskog obrazovanja najmanje 4,50 za studente 1. godine fakulteta. Po 66 eura mjesečno osigurano je za sve ostale studente na rang listi koji udovoljavaju uvjetima natječaja, a imaju niži prosjek od 3,50 tijekom pohađanja visokog učilišta, odnosno niži prosjek od 4,50 tijekom srednjoškolskog obrazovanja za studente 1. godine fakulteta.

Stipendija se ne isplaćuje za mjesec srpanj i kolovoz. Za vrijeme apsolventskog staža student ne ostvaruje pravo na dodjelu stipendije.

Podsjetimo, Grad Belišće jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja svim studentima omogućava dobivanje potpore, a pritom iznos stipendije ovisi isključivo o ostvarenom školskom odnosno akademskom uspjehu, čime se nastoji poticati izvrsnost. Uz to, svim studentima subvencionira se i međugradski prijevoz.

Više informacija o uvjetima, dokumentaciji i rokovima nalazi se na službenim stranicama Grada Belišća. ( V.H.)