Grad Benkovac već dugi niz godina u cilju osiguravanja stručnih kadrova u javnom sektoru i gospodarstvu stipendira studente koji imaju prebivalište na području Grada Benkovca. Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu na temelju provedenog javnog natječaja koji se raspisuje svake godine početkom mjeseca listopada. Ove godine zaprimljeno je 63 prijave za stipendije, od čega 15 prijava studenata prve godine studija i 48 prijava studenata starijih godina studija. Od ukupnog broja prijava za stipendije 13 prijava nije prihvaćeno zbog nepotpune dokumentacije ii nedovoljnog prosjeka ocjena koji je tražen u natječaju.  Nakon provjere rezultata natječaja za državne stipendije i stipendije određenih sveučilišta ukupno 18 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Benkovca za 2022/2023. akademsku godinu odustalo je od stipendije Grada, jer su prihvatili državnu stipendiju.

Tako je Grad Benkovac za ovu 2022/2023. akademsku godinu potpisao ugovore za stipendiranje s ukupno 34 studentice ili studenta.

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić prigodom svečanog potpisivanja ugovora uputio je riječi ohrabrenja nazočnim studenticama i studentima, zaželjevši im uspješno studiranje i nakon završetka studija povratak u svoj grad. Grad Benkovac dugi niz godina osigurava stipendije studentima i vjerujemo kako su se sva dosadašnja ulaganja u obrazovanje kadrova pokazala višestruko opravdana, jer je ulaganje u znanje ulaganje za bolju budućnost i vi ste dokaz za to. Grad Benkovac se svakim danom sve više razvija, stvaraju se bolji uvjeti života i rada, naš grad postaje ugodnije mjesto za življenje svim svojim stanovnicima. Volite ovaj grad i ovaj prostor, jer ste dio njega i jedino vi mladi možete donijeti novu energiju koja može pokrenuti puno toga. Vjerujemo kako ćemo ovom financijskom potporom pomoći vašem lakšem studiranju i uspješnom završetku željenog studija, zaključio je gradonačelnik Bulić.

Za akademsku 2022/2023.  godinu Grad Benkovac je natječajem za stipendiranje bio predvidio stipendiranje deficitarnih zanimanja koja su prijeko potrebna u gradskoj predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Bubamara Benkovac, a to su edukacijski rehabilitator i logoped, međutim nije bilo niti jedne prijave! Za stipendiranje studenata koji se školuju za ova zanimanja  bio je predviđen iznos od 1.400,00 kn mjesečno tijekom akademske godine.

Stipendija studentima s područja Grada Benkovca za akademsku 2022/2023. godinu iznosi 100,00 EUR (753,45 kn) mjesečno, što je povećanje od oko 25% iznosa u odnosu na prethodnu akademsku godinu kada je mjesečni iznos stipendije iznosio 600,00 kuna. (Grad Benkovac)