Grad Biograd na Moru obilježava još jedan korak prema poboljšanju kvalitete života  svojih najugroženijih stanovnika, osiguravajući bespovratnih 396.000 eura za nastavak programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Ovim programom osigurano je novih osam radnih mjesta tijekom trogodišnjeg razdoblja, pružajući vitalnu podršku za minimalno 48 starijih i nemoćnih osoba u njihovim domovima, naglašava gradonačelnik Ivan Knez.
Program “Zaželi” već je dokazao svoju učinkovitost, pružajući podršku u zapošljavanju žena i istovremeno pružajući neophodnu pomoć starijim sugrađanima. Kroz pružanje usluga kao što su čišćenje, prijevoz i društvena interakcija, program ima za cilj unaprijediti kvalitetu života korisnika.
Gradonačelnik Ivan Knez isto tako ističe važnost nastavka ovog programa: “Nastavak programa “Zaželi” predstavlja ne samo podršku našim korisnicima, već i priliku za ekonomsku neovisnost i socijalnu inkluziju za žene koje će biti zaposlene kroz ovaj program. Ponosni smo na našu zajednicu koja brine o svakom svom članu.”
Natječaj za sudjelovanje u programu bit će uskoro objavljen, pružajući mogućnost za uključivanje i podršku onima kojima je to najpotrebnije.
Voditeljica projekta Ivana Stamičar ističe kako Program “Zaželi” nastavlja biti ključni instrument u ostvarivanju socijalne pravde i podrške najranjivijim članovima društva u Gradu Biogradu na Moru. (Grad Biograd na Moru)