Grad Bjelovar ove je godine krenuo s energetskom obnovom šest  odgojno-obrazovnih ustanova među kojima je i obnova vrtića u Radničkom naselju.Radovi na energetskoj obnovi su privedeni kraju, a vrtić je ovog tjedna posjetio i gradonačelnik Dario Hrebak.

-Još jedno gradilište smo danas zatvorili. Potpuno obnovljen je zadnji vrtić na području grada. Više od milijun kuna je uloženo u vrtić, djelomično smo ga obnovili i iznutra, a iz EU Fonda za regionalni razvoj trebali bismo dobiti više od 700.000 kuna povrata sredstava. Imamo sve vrtiće u gradu dupkom pune, a uskoro kreće i izgradnja novog vrtića u Gudovcu s kojim cemo zadovoljiti sve trenutne potrebe – poručio je gradonačelnik preko svog FB profila.

Vrtić u Radničkom naselju pohađa oko 70 djece, a u zadnje četiri godine nisu imali liste čekanja za upis.

-U Dječjem vrtiću u Radničkom naselju imamo 70 mališana i sretni smo što je obnova završena jer ušteda će biti velika. Novoobnovljenim vrtićem zadovoljni su i roditelji, a posebno djeca i djelatnici vrtića jer zgrada je potpuno uređena – rekla je ravnateljica vrtića, a prenio bjelovar.info. (gradonačelnik.hr/J.L.)