Državna revizija proteklih je nekoliko mjeseci motrila financije Bjelovara, a prošlog su tjedna u Grad došli i rezultati koji potvrđuju kako je Bjelovar jedan od onih koji odgovorno raspolažu gradskim novcem.

-Jedan od boljih poklona za današnji dan. Nalaz Državne revizije koja je zadnjih nekoliko mjeseci kontrolirala financije grada Bjelovara. Nalazom smo dobili bezuvjetno mišljenje o upravljanju gradskim financijama i pohvalu da smo jedan od boljih gradova koji radi u skladu s preporukama Državne revizije. Uz aplikaciju Transparentnost ovo je još jedan dokaz da odgovorno raspolažemo s javnim novcem – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak putem svog Facebook profila.

Podsjetimo, Grad Bjelovar nedavno je postao i najtransparentniji grad u zemlji, i to uvođenjem aplikacije putem koje građani mogu dobiti, u realnom vremenu, uvid u sve izlazne račune i troškove grada, a mogu i utipkati ime bilo kojeg gradskog zaposlenika te saznati kolika mu je plaća, što je plaćeno službenom karticom. Prije toga, građanima su omogućili i uvid u Proračun, it o do razine 4, koju u većini gradova ne vide čak ni gradski vijećnici. (gradonačelnik.hr/J.L.)