Veleučilište u Bjelovaru prošlo je vanjsku prosudbu Stručnog povjerenstva koje je imenovao Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Tako je, kao jedno od rijetkih u Hrvatskoj, dobilo “Certifikat o razvijenosti sustava kvalitete-razvijena faza”. Certifikat je dekanici Zrinki Puharić uručila zamjenica ravnateljice AZVO-a Vesna Dodiković Jurković. Istaknula je kako se Certifikat daje na pet godina nakon čega ponovno ide prosudba s novim kriterijima, a cilj je da se ljestvica podigne još više.

Dekanica Puharić izrazila je zadovoljstvo iskazanim povjerenjem Agencije te je napomenula da takav certifikat ima samo sedam od 117 visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. Dodala je kako to znači jako puno za  Veleučilište, koje je tako dobilo potvrdu da su usklađeni s europskim sustavom visokog obrazovanja.

Podsjetimo, Veleučilište u Bjelovaru ima više od 800 studenata iz svih krajeva Hrvatske na tri stručna studija – Sestrinstvo, Mehatronika i Računarstvo. Studenti, koji završe, zapošljavaju se u visokom postotku od čak 80%. (V.H./FB)