Grad Čakovec i ove je godine u proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje školskih materijala i pribora za svoje osnovnoškolce. Osigurano je 800 tisuća kuna, odnosno po 200 kuna za učenike prvih razreda, 300 za učenike drugih, trećih i četvrtih te po 400 kuna za učenike viših razreda.

Osim školskih materijala, Grad Čakovec osigurava i besplatnu užinu za sve svoje osnovnoškolce, financiraju pomagače u nastavi i komunikacijske posrednike za svu djecu s valjanim rješenjima, a plaćaju i prijevoz osnovnoškolcima koji su više od kilometra udaljeni od škole.

‘Kako bi olakšali roditeljima i skrbnicima plaćanje troškova obrazovanja te  svojim učenicima pružili što kvalitetnije obrazovanje, Grad Čakovec u svakoj osnovnoj školi provodi produženi boravak, svim osnovnoškolcima kupuje radne bilježnice, a od jeseni svi polaznici naših škola imat će besplatnu užinu. Financiramo i niz izvannastavnih aktivnosti koje za cilj imaju stjecanje dodatnog znanja. 90 posto naših osnovnoškolaca uključeno je u neku od sportskih izvannastavnih ili izvanškolskih aktivnosti, koju također sufinancira Grad Čakovec. Preko 80 posto djece u dobi od 3 do 6 godina pohađa predškolske ustanove, obnavljamo postojeće i gradimo nove kapacitete. Trenutno se grade nove jaslice, a u očekivanju smo rezultata europskog  natječaja na koji smo prijavili i gradnju novog dječjeg vrtića s 4 jasličke i 6 vrtićkih skupina. S obližnjom Općinom Strahoninec potpisali smo Sporazum o sufinanciranju boravka djece u njihovom vrtiću, jer je stanovnicima jednog naselja u administrativnom sastavu grada najekonomičnije djecu upisivati u taj vrtić. Očekujemo da ćemo u pedagoškoj godini 2023./24. imati kapacitete dovoljne za prihvaćanje sve djece jasličkog uzrasta (vrtićki kapaciteti su već sada dostatni)’, ističu iz gradske uprave. (m.p.d.)