Počeli su radovi na temeljitoj obnovi Područne škole Miklouš, vrijedni 1,6 milijuna kuna, financirani iz Operativnog programa
„Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.” Ukupni prihvatljivi troškovi određeni su na 1.354.098,00 kuna.
Dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 803.775,76 kuna, što predstavlja 59,35 posto ukupno prihvatljivih troškova i što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta.
Obnova podrazumijeva, između ostalog, radove na krovištu, izolaciju prema stropu, rekonstrukciju sustava grijanja, zamjenu rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom, zamjenu stolarije itd.. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 52,66  posto, informirali su iz Grada.
Inače, objekt u kojemu se nalazi škola u Mikloušu izgrađen je 1893. Zgrada je adaptirana 1983.. Škola je područni razredni odjel matične škole u Čazmi, a pohađaju je učenici iz Martinca, Miklouša, Novog Sela i Vučana, njih desetak u kombiniranim razrednim odjelima. (Grad Čazma)