Pandemija koja je posljednjih mjeseci cijeli svijet natjerala na krupne promjene životnih navika uvela je nov način rada i u DV Đakovo. Ravnateljica Ambra Kordić, vrtićki odgojitelji i stručni tim brzo su se snašli te su (iako je vrtić cijelo vrijeme otvoren i ima organizirana dežurstva pa je tako nekad u vrtiću troje, četvero, a nekad samo jedno dijete), u izvrsnoj suradnji s djecom DV Đakovo i njihovim roditeljima, osnovali Viber i Messenger grupe za svaku vrtićku skupinu posebno.

‘Na taj način smo ostali u kontaktu s djecom i njihovim roditeljima, a  posebno je važno što su djeca međusobno zadržala kontakt, njih je to najviše veselilo. Iz te komunikacije razvili smo i ideju za Internet vrtić  jer smo, u ovo zahtjevno vrijeme, htjeli biti potpora ne samo vlastitoj vrtićkoj djeci i njihovim roditeljima već i široj zajednici. Tako smo na našim stranicama, u suradnji sa stručnim timom kojeg čine psihologinja, pedagoginja i zdravstvena voditeljica, ponudili razne teme, savjete i video sadržaje edukativnog karaktera koje su svima dostupne.

Strahovi kod djece

Svakog tjedna na rasporedu je druga tema; početkom travnja  bio je to Uskrs, potom smo djeci objasnili kako nastaje sjena, bavili smo se Danom planeta Zemlje, zdravim duhom i tijelom, odgovornošću i emocijama, vodeći računa da sve prilagodimo specifičnoj dobi djeteta.

Svakako bih istakla kako cijelo ovo vrijeme imamo veliku podršku roditelja naše vrtićke djece, njima najviše trebamo zahvaliti.Također, važno je i to da tijekom posljednjeg razdoblja nije bilo kriza koje bi zahtijevale neku posebnu intervenciju našeg stručnog tima iako smo se mi pripremili i za takve situacije’ – zaključila je ravnateljica Kordić. (V.H.)