‘Povodom predstojećih božićnih blagdana donio sam Odluku o dodjeli božićnice, pri čemu će ove godine božićnica biti dodijeljena i osobama koje ostvaruju pravo na osobnu invalidninu. Na taj način više od 2.000 naših sugrađana s najnižim primanjima moći će dostojanstvenije proslaviti nadolazeće blagdane.

Pravo na božićnicu od 200,00 kuna imaju umirovljenici s mirovinom manjom od 2.200,00 kuna kuna (zajedno sa zaštitnim dodatkom), korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnici prava na osobnu invalidninu, te korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na božićnicu vršit će se u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Đakova soba broj 23 i to od četvrtka 5. prosinca, pa sve do 23. prosinca 2019. godine od 9 do 13 sati, uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine, odnosno dokaza o korištenju zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine, rješenja o naknadi za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, te OIB-a i važeće osobne iskaznice.’ – objavio je na službenim stranicama Grada gradonačelnik Marin Mandarić.

Inače, lani je limit mirovine za dobivanje božićnice bio 2.000 kuna, a od ove godine je i novina da će je primiti i osobe s pravom na osobnu invalidninu.(Grad Đakovo, L.K.)