Završena je energetska obnova zgrade na Trgu ante Starčevića br. 20 u Donjem Miholjcu u kojoj su korisnici bili udruga Likrob i Društvo naša djeca.
Zgrada ima status zgrade kulturne baštine te se prilikom projektiranja obnove moralo voditi računa o zahtjevima konzervatora.
Obavljenim zahvatima poboljšala se izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, zamijenjena je stolarija te rekonstruirana rasvjeta i sustav grijanja (grijanje na pelete), a nedavno je dobila svoju prenamjenu – bit će ugodan prostor namijenjen gradskim vrtićancima.
-Zbog nedostatnog prostora za smještaj svih mališana u matični dječji vrtić odlučili smo se ovu zgradu prilagoditi kako bi udovoljila zahtjevima dječjeg vrtića. Nakon izvođenja potrebnih radova pribavljena je sva potrebna dokumentacija te se uskoro očekuje izlazak županijske komisije koja bi trebala dati odobrenje da vrtić započne s radom. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu te bi vrtić s radom mogao započeti početkom ožujka- tvrdi nam Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca.
Uz zgradu područnog dječjeg vrtića nalazi se Gradska knjižnica kojoj je nedavno u potpunosti uređena i obnovljena fasada.
Podsjetimo, prije nekoliko dana započeli su radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Rakitovici, vrijednosti 1.611.448,24 eura, kod čega 371.623,86 eura financira Ministarstvo obrazovanja, a razlika od 1.239.824,38 € bit će pokrivena iz drugih izvora i proračuna Grada.
Trajanje radova predviđeno je 14 mjeseci, a predviđeno je da će  vrtić u Rakitovici – u dvije skupine, mješovitoj i predškolskoj – moći primiti 50 mališana i zadovoljavati sve najviše pedagoške standarde, te će na taj način i mališani iz matične Rakitovice – ali i ostali mališani s područja D.Miholjca-  Miholjačkog Poreča, Golinaca i Radikovaca,  koji vrtić kao dio DV Pinokio polaze u staroj zgradi tamošnje područne škole OŠ Augusta Harambašića- uskoro dobiti svoj suvremeni, funkcionalni i lijepi prostor u kojem će imati najsuvremenije uvjete za igru i edukaciju vrtićanaca i predškolaca.
U aktualnoj pedagoškoj godini 2023./2024. u matični vrtić upisano je 203 djece, zbog premalih kapaciteta ispod crte za upis u matičnom vrtiću ostalo je njih 57, a najviše jasličara.
Upravo je krenula gradnja novog vrtića u prigradskom naselju Rakitovica i nadamo se da će tijekom iduće vrtićke godine sva djeca s područja grada pronaći svoje mjesto u vrtićima. Usput, roditelji čija djeca pohađaju vrtić u Donjem Miholjcu plaćaju jednu od najnižih naknada u državi. Grad financira i radne materijale za djecu osnovnih škola, sufinancira plaćanje autobusne mjesečne karte za prijevoz srednjoškolaca, dodjeljuje studentske kredite…- kazao nam je u nedavnom razgovoru gradonačelnik Donjeg Miholjca. (PL)