U Donjem Miholjcu je otvorena obnovljena Gradska knjižnica. Obnovljena knjižnica predstavlja moderan multifunkcionalni prostor s galerijom koji se prostire na 268 m2 s knjižnim fondom koji prelazi 30.000 naslova.

Govoreći na otvaranju novouređenih prostora knjižnice o samoj ideji i tijeku ovog opsežnog posla koji je trajao pune dvije godine, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je naglasio kako je knjižnica uz nove police, namještaj, rasvjetu, podove i grijanje dobila poseban prostor za djecu te mogućnost za održavanje raznih kulturnih događanja. Obnova se odvijala kroz četiri projekta, a ukupna vrijednost radova iznosila je oko milijun i 800.000 kuna.

Knjižnica je za to vrijeme radila u manjem izmještenom prostoru.

– Gradska knjižnica trenutačno ima više od tisuću korisnika, a već na samom početku godine planiraju se brojni zanimljivi događaji od kojih izdvajamo projekt STEAM revolucija i već tradicionalni perivoj knjiga – naglasila je ravnateljica Marinela Šmider, prenosi Radio Donji Miholjac

Ravnateljica je na video prezentaciji predočila čitav tijek radova te zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli obnovi.

Čestitajući svima koji su sudjelovali na ovom velikom projektu predsjednik gradskog vijeća Dražen Trcović posebno je istaknuo volontere koji su darovali svoje slobodno vrijeme kako bi se knjižna građa što prije preselila u novi prostor.

Uz brojne goste iz kulturnog,  gospodarskog i društvenog života grada i županije, otvaranju je ispred Ministarstva kulture i medija prisustvovala pročelnica konzervatorskog odjela u Osijeku Ivana Sudić i ravnateljica Gradske knjižnice Osijek Dubravka Pađen-Farkaš. (Grad Donji Miholjac/Radio Donji Miholjac)