Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca, danas je potpisao ugovor za kapitalan komunalno-infrastrukturni projekt: “Razvoj vodno komunalne infrastrukture na uslužnom području Miholjačkog vodovoda”, vrijednosti 15,6 milijuna eura. Ugovor su zajednički potpisali: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode, Miholjački vodovod, Grad Donji Miholjac i Općina Viljevo, a precizna ukupna vrijednost projekta iznosi – 15.598.413,96 eura. Projekt će biti sufinanciran iz EU sredstava NPOO-a u iznosu do najviše 9.982.984,94 eura bez PDV-a, dok će preostali iznos od 2.495.746,23 eura bez PDV-a sufinancirati Hrvatske vode, Općina Viljevo i- Grad Donji Miholjac (585.252,49 eura)…
-Projektom će biti izgrađena odvodnja u Svetom Đurđu, Podgajcima Podravskim, Općini Viljevo i ulici Ciglana u D. Miholjcu, nadalje i zamjena dozrajalih kanalizacijskih i vodovodnih cijevi u ulicama Basaričekova, Šenoina, dijelu Zrinsko-Frankopanske i I. G. Kovačića u Donjem Miholjcu, dok će vodovodna instalacija biti postavljena u naselju Krunoslavlje u Općini Viljevo. Bit će povećan i kapacitet uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) u D. Miholjcu- ističe gradonačelnik Donjeg Miholjca, Goran Aladić, u objavi putem facebooka. Idući tjedan bit će raspisan natječaj za izvođače radova, a nakon završenog natječaja i odabira krenut će se s izvođenjem radova.
-Svi radovi moraju biti završeni do 31. 12. 2025.  Za gradska naselja južno od Donjeg Miholjca (Rakitovica, M. Poreč, Radikovci i Golinci) i Općinu Magadenovac bit će podnesena dokumentacija na novi natječaj do 15. ožujka 2024. budući da nam ovaj natječaj omogućuje prijavljivanje i ove aglomeracije koja će imati UPOV na rijeci Vučici u općini Magadenovac- napominje nam gradonačelnik Donjeg Miholjca.  (PL)