– Miholjački sajam se održava po 17. put i to je lijepa tradicija, a pedesetak izlagača nudi ono što su pripremili svojim rukama. Obrtništvo je djelatnost koja se mora godinama graditi, održavati i poticati, a Osječko-baranjska županija to čini svojim potporama, što ćemo činiti i ubuduće – rekao je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjskog Ivana Anušića, te otvorio 17. Miholjački sajam. Uz izlagače i posjetitelje, svečanom otvaranju Miholjačkog sajma nazočili su uz zamjenika župana, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca Dražen Trcović, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Stjepan Birović, direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra – Lokalne razvojne agencije Anela Šovagović i drugi uzvanici.

Gradonačelnik Goran Aladić rekao je kako se Sajam održava na novoj lokaciji, jer je na dosadašnjoj u tijeku izgradnja nove tržnice te naglasio važnost i snagu obrtništva, kao i podršku koju im daje Grad. Na sajmu su bili izloženi poljoprivredni proizvodi – med, lješnjak, bučino ulje, lavanda, kozji sir i drugi, predstavljeni su tradicionalni i umjetnički obrti i prerađeni proizvodi poznatih donjomiholjačkih gospodarstvenika.

Na sajmu su se predstavile i lokalne udruge sa svojom ponudom jela, pa je Udruga gljivara pripremila specijalitete od gljiva, članovi Udruge Kupusari skuhali su grah, članovi udruge “Stara Drava” čobanac, a iz Sina ravnice ponudili su proizvode od crne slavonske svinje.

U glazbenom dijelu programa nastupila je tamburaška sekcija i Pučka pjevačka skupina KUD-a “Matija Gubec” Donji Miholjac i Gradska limena glazba, a premijerno je predstavljena i pjesma “Gradu na rijeci” autorice Sandre Kopić. Posjetitelje su zabavljali tamburaški sastav “Kočije”.

Sajam je održan u perivoju dvoraca Mailath i Prandau u organizaciji Miholjačkog poduzetničkog centra – Lokalne razvojne agencije…

Glavni pokrovitelj sajma bio je – Grad Donji Miholjac. (Grad Donji Miholjac/Radio Donji Miholjac)