Putem nadležnog Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grad Dubrovnik pokrenuo je tri javne rasprave o prijedlozima Urbanističkih planova uređenja. Osim Urbanističkog plana uređenja braniteljskog naselja na Nuncijati, o čemu smo nedavno pisali, Grad Dubrovnik pokreće i  javne raspravu o Prijedlogu UPU-a 2.2 „Sv. Jakov“ te o Prijedlogu Izmjena i dopuna UPU-a Turističke zone Orašac – Vrtovi sunca.

Javni uvid o Prijedlogu UPU-a Nuncijata trajat će osam dana, počevši od srijede, 15. srpnja pa do, zaključno, 22. srpnja 2020. , a može se ostvariti svaki dan od 9:00 do 21:00 sati u Luži, na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika te u informacijskom sustavu prostornog uređenja. Javno izlaganje održat će se u četvrtak, 16. srpnja u 9:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Javno izlaganje Prijedloga Izmjena i dopuna UPU-a Turističke zone Orašac – Vrtovi sunca održat će se u četvrtak, 16. srpnja 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, a javni uvid bit će moguće ostvariti od 15. do zaključno 29. srpnja.

I na koncu, za UPU 2.2. “Sveti Jakov“ javni uvid trajat će pak 30 dana, od 15. srpnja do zaključno 13. kolovoza 2020., dok će se javno izlaganje održati u petak, 17. srpnja u 13:00 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Javna izlaganja održat će se uz primjenu protuepidemijskih mjera propisanih odlukama nadležnog Stožera civilne zaštite te preporukama i nalozima drugih nadležnih tijela.

-Sve dodatne informacije se mogu dobiti na web stranici nadležnog Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, na telefon: +385 (0)20 351 811 ili na e-mail UOU-a: urbanizam@dubrovnik.hr – izvijestili su nas iz Grada.  (Grad Dubrovnik)