Grad Đurđevac prijavio je još jedan projekt usmjeren prema najmlađim stanovnicima grada, a radi se o izgradnji plivališta u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 85.207,00 EUR, dok očekivani iznos sufinanciranja iznosi 50.272,00 EUR.

Cilj projekta je izgraditi plivalište za potrebe polaznika Dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu, čime će se osigurati dodatne sportske aktivnosti i programi u vrtiću te omogućiti da svi naši vrtićarci postanu pravi plivači u sklopu programa Male škole plivanja.

-Ovim projektom se želi našim najmlađim stanovnicima osigurati kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a cilj je djecu od malena poticati na bavljenje sportom te na taj način prevenirati pretilost. Vođeni tim svjetskim problemom želja nam je obogatiti program sportske igraonice te tako ponuditi djeci mogućnost plivanja u sklopu vrtićkog programa. Kroz navedeni program djeca bi zadovoljila svoje potrebe za kretanjem, igrom i druženjem- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju izradu projektno tehničke dokumentacije, provođenje postupka nabave radova i stručnog nadzora te izvođenje građevinskih radova na izgradnji plivališta. Plivalište će se izgraditi u neposrednoj blizini zgrade vrtića.

-Provođenjem ovog projekta dodatno ćemo podići standard i dostupnost usluga koje naš vrtić pruža svojim polaznicima i to na razinu vrtića u većim gradovima. Budući da vrtić radi cijeli dan i to u dvije smjene želimo osigurati što više raznovrsnih sadržaja za našu djecu- dodao je gradonačelnik. (Grad Đurđevac)