Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, štalica s domaćim životinjama i devama, adventski sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, kazališne predstave, gastronomska ponuda, dječji doček i doček Nove Godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca.

Podno utvrde Stari grad svečano je otvoren Advent u Đurđevcu. Svečanom otvorenju klizališta i puštanju lampiona s lijepim željama nazočili su brojni građani Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca koji je službeno otvorio klizalište.

Adventsko selo ove godine smješteno u dvorištu utvrde posjetiteljima je osim klizanja ponudilo i štandove koji u svojoj ponudi nude božićne lampice i domaće proizvode, a tu je gastro kutak Staroga grada koji svojim mirisima mami posjetitelje.

Klizalište će biti otvoreno do 15. veljače, a radit će svakog dana od 10 do 20 sati, klizanje će koštati 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Djeca s područja Grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta klizanja gratis.

– Cijeli grad Đurđevac živi naš Advent koji se po četvrti puta održava u našem gradu i koji je ove godine još bogatiji sadržajno nego do sada. Više od 30 priredbi unutar Adventa će nastojati zadovoljiti ukuse svih naših posjetitelja i od tih programa treba istaknuti žive jaslice sa devama, izložbe, sajmove i koncerte. Više od 1000 sudionika ovaj Advent učinit će čarobnim i vjerujem da će biti najuspješniji dosad, a klizalište koje danas otvaramo poseban je doživljaj – rekao je Mario Fuček iz Turističke zajednice. (Grad Đurđevac)