Prema nedavno objavljenim podacima DZS-a o broju učenika i vrtićanaca u školskoj tj. pedagoškoj godini 2018/2019. vidljivo je da je među vodećih deset gradova po rastu broja vrtićanaca te pedagoške godine u odnosu na prethodnu bio i Grad Đurđevac. Više je bilo 70 mališana upisanih u vrtić. Zbog velikog interesa ove su godine otvorene dvije nove jasličke skupine u DV Maslačak, koji će, kako je neki dan najavljeno, biti dograđen.

U novu pedagošku godinu Dječji vrtić Maslačak krenuo je s ukupno 294 djece i 14 odgojnih skupina.

– Moram napomenuti da je ovo druga godina za redom da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili i nove odgojne skupine. Prošle godine smo otvorili novu 12. skupinu, a ove godine krećemo čak s 14 skupina zbog čega smo jako ponosni tj. otvaramo dvije nove jasličke skupine. Ove pedagoške godine imali smo veliki interes za upis djece s područja grada, prigradskih naselja i okolnih općina u naš vrtić, što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca – rekao je nedavno gradonačelnik Hrvoje Janči.

U pedagoškoj godini 2020./2021. bit će 6 jasličkih, 7 vrtićkih i jedna skupina poslijepodnevnog rada. Đurđevački vrtić provodi najviše kraćih licenciranih programa u Hrvatskoj, a radi se o njih čak 11. Tako da će djeca moći upisati: program engleskog jezika, etno-tradicijski program, sportske igraonice, zbor, vjerski odgoj, njemački, likovni, informatički program, eko program i rad s darovitom djecom, a za roditelje je osiguran program potpore roditeljima.

Kao i svake godine, početkom listopada počinje se s provođenjem obveznog programa predškole. U ovoj pedagoškoj godini nastavlja se projekt Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka.

Projektom Maslačak kojeg provode vrtić i Grad zajedno osiguran je poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece u vremenu od 11 do 21 sat. Djeca će imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Ovaj projekt omogućio je zaposlenje 10 novih osoba u vrtiću, a obuhvaća vremensko razdoblje od 30 mjeseci. (L.K.)