U Čakovcu je svečano upriličena dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih sredstava korisnicima iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić uručio je ugovore i rekao je kako je riječ o sredstvima za energetske obnove javnih objekata te za gradnju raznih centara i poduzetničke infrastrukture.

Grad Đurđevac je uspješno osigurao dodatno sufinanciranje vlastitog udjela preko raspisanog poziva Ministarstva za čak tri EU projekta, a radi se o projektu energetske obnove Doma kulture, energetske obnove bivše zgrade policije u centru grada i projektu izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni A sjever. Ugovore je u ime Grada Đurđevca preuzeo Martin Mahović, voditelj Upravnog odjela za javnu nabavu i projekte.

Ne samo da su projekti uspješno prijavljeni nego su prijavljeni unutar četiri sekunde od raspisa poziva. Preko ovog natječaja osigurano je oko milijun kuna za sufinanciranje vlastitog udjela za projekt izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni, milijun kuna za projekt energetske obnove Doma kulture i oko 1,5 milijuna kuna za projekt obnove zgrade MUP-a.

– Kako smo najavili ovime Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Ukupna vrijednost ovih tri projekta iznosi oko 21,8 mil. kuna, a sufinanciraju se sa ukupno 16,9 mil. kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Zadovoljan sam dinamikom radova na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a i Doma kulture koji su trenutno u tijeku, a uskoro očekujemo i svečano potpisivanje ugovora sa izvođačima radova i početak radova na izgradnji infrastrukture u poslovnoj zoni – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči. (Grad Đurđevac)