Za sve vlasnike kućnih ljubimaca s područja Grada Gospića stiže jedna dobra vijest. Naime, Grad Gospić uz financiranje mikročipiranja, ove godine po prvi puta sufinancira i prvo cijepljenje pasa.

To je omogućeno jučer potpisanim ugovorima između gradonačelnika Karla Starčevića i direktora Veterinarske ambulante Gospić d.o.o., Tomislava Rukavine u ukupnoj vrijednosti 87.500,00 kn.

“Na ovaj način Grad potiče brigu o životinjama, ali ujedno i sprječavanje mogućnosti širenja raznih bolesti koje bi nastale uslijed nebrige. Stoga smatramo da je prevencija, odnosno cjepivo najvažnije kako bi ljubimci bili zdravi. Isto tako,  potpisan je  i Ugovor koji se odnosi na sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka u 2021.godini na području Grada Gospića. Također, i ovaj Ugovor provodi se sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim životinjama. Stoga, ovim putem pozivamo vlasnike pasa i mačaka na području Grada Gospića da iskoriste pravo na sufinanciranje troškova mikročipiranja  ali i  prvog cijepljenja pasa, kao i sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka u 2021. godini” – poručuju iz uprave Grada Gospića.  (Grad Gospić)