U narednoj proračunskoj godini Grad Šibenik će  povećati  cijenu satnice pomoćnicima u nastavi za 20%. Povećanje se odnosi na period od 01. siječnja do 21. lipnja 2023. godine, odnosno do kraja nastavne godine. Nakon povećanja cijena satnica, odnosno školskog sata iznosit  će 30 kn.

Podsjetimo, u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Šibenik kroz projekt „ Pomoćnici u nastavi 4“ zaposleno je 46 pomoćnika.

Ukupna vrijednost projekta je oko 2.265.090,00 kn, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, Proračuna RH  i sredstvima Proračuna Grada Šibenika.

„Cilj ovog projekta je osigurati podršku učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi, odnosno stručnih komunikacijskih posrednika i svjesni smo kolika je njegova korist.

Obzirom na aktualne inflatorne pritiske koji uz nezaposlene najviše pogađaju osobe s nižim primanjima pojavila se realna potreba za povećanjem visine neto satnice pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima. Prema dosadašnjim izjavama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, status pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama trebao bi se značajnije poboljšati te na nacionalnoj razini ujednačiti visina satnice kao i ostala materijalna prava“ kazala je pročelnica Mirjana Žurić, dodavši da je trenutno povećanje usklađeno s proračunskim mogućnostima. (Grad Šibenik)