Grad Virovitica, u suradnji s grupacijom EDUCIRAJME.COM, omogućit će svim zainteresiranim maturantima s prebivalištem na području grada korištenje aplikacije ePripreme za državnu maturu, a sve s ciljem kontinuirane i pravovremene pripreme za uspješno polaganje državne mature i upisa na željeni fakultet.

Od ove godine pristup aplikaciji dobit će i 3. razredi srednjih škola čime će im se omogućiti kvalitetna i duža priprema za državnu maturu u idućoj 2024./2025. školskoj godini.

Aplikacija ePripreme za državnu maturu omogućuje pripremanje bilo kada, bilo gdje i s bilo kojeg uređaja (PC, laptop, mobitel, tablet) za polaganje državne i probne mature kroz online nastavu, online instrukcije (individualne ili grupne) i online testove sa svim pitanjima s ljetnih/jesenskih rokova državnih matura od šk. god. 2014./2015. do sada.

Učenicima će besplatno korištenje aplikacije biti omogućeno do 31. kolovoza 2024.

Aplikacija nudi mogućnost:

  • interaktivnih kvizova (s vidljivim rješenjima odmah nakon rješavanja ispita)
  • online nastave i online instrukcija (individualne ili grupne)
  • interaktivne osobne statistike koja nudi prikaz osobnog napretka, kroz evidenciju postotka svih riješenih ispita
  • uspoređivanja rezultata s ostalim korisnicima aplikacije
  • međusobnog slanja poruka motivirajućeg sadržaja
  • roditeljskog uvida u redovitost učenja i napredak djeteta

Novitet u aplikaciji od ove godine je i prisutnost AI inteligencije koja pomaže maturantima u učenju i pripremi za državnu maturu.

Prijava se obavlja putem e-mail adrese matura@virovitica.hr

Prijave su omogućene od srijede, 6. ožujka. Pozivamo maturante i zainteresirane učenike 3. razreda da se prijave čim prije kako bi dobili pristup aplikaciji. Po primitku i obradi prijave, na svoj e-mail adrese dobit će pristupne podatke za aplikaciju. (Grad Virovitica)