Gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao je ugovore o stambenom zbrinjavanju s troje mladih u ukupnom iznosu od 45.000,00 kuna. Potporu u iznosu od 15 000 kuna za Mjeru 1.1. dobili su Davor Zalabak, Božo Andrejić i Emanuela Maha.

No, subvencije donose i obveze onih koji ih koriste, među kojima je obveza da narednih pet godina borave u nekretninama za koje su subvencije dobili. A to moraju dokazati svake godine do kraja prosinca Gradu dostavljajući potvrdu o prebivalištu, koje mora biti identično adresi njihove nekretnine.

Riječ je o programu putem kojega je za stambeno zbrinjavanje mladih na području grada rezervirano 150.000,00 kuna, raspodijeljenih putem dviju mjera.

Mjera 1.1 je Potpora pri kupnji građevinskog zemljišta, stambenog objekta ili gradnje kuće radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Grubišnoga Polja i za nju je rezervirano 90 000 kuna, dok je mjera 1.2 Potpora za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor osigurava 60 000 kuna. (P.B.)