Nakon što je prošloga tjedna potpisao ugovore o radovima vrijedne oko dva milijuna kuna, u ovom tjednu je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao novi set ugovora vezanih za projekte na području grada vrijednih 1,5 milijuna kuna.

Dio ugovora odnosi se na nastavak radova, odnosno provedbu treće faze izgradnje doma za Rome u ulici Stalovica. Za građevinske radove potpisan je ugovor vrijedan 620 000 kuna s vlasnikom Građevinskog obrta Lagundžić Marijem Lagundžićem. Nakon provedene javne nabave kao najboljem ponuđaču uređenje parkirališta oko zgrade povjereno je tvrtki Ceste d.d. koja će taj posao obaviti za 145 000 kuna, dok će sukladno potpisanom ugovoru nadzor nad tim radovima obaviti bjelovarski B-projekt po cijeni od 22 500 kuna.

Drugi projekt za koji je jučer potpisan ugovor je uređenje parkiralište i pristupna cesta prema Dječjem vrtiću Tratinčica. Najpovoljnija ponuda bila je Cesta d.d. u iznosu od 500 198 kuna, dok će nadzor obaviti također B-projekt za 15 000 kuna. Time će uvelike biti omogućen lakši prilaz Dječjem vrtiću Tratinčica, koji je u prošloj godini prošao sveobuhvatnu adaptaciju i dogradnju.

Gradonačelnik Mađeruh je s Igorom Barberićem iz bjelovarskog B-projekta potpisao i ugovore za provedbu nadzora nad radovima na projektima za koje su ugovori o radovima već potpisani. To je za projekt ii. faze uređenja Ulice Andrije Hebranga za koji je nadzor vrijedan 18 500 kuna te za nadzor u naselju Centar koji će B-projekt obaviti za 14 719 kuna. (Grad Grubišno Polje)