Među prvim aktivnostima Razvojne agencija AGRO ustanove za razvoj grada Grubišnoga Polja, koja je s radom započela 1. srpnja prošle godine, bilo je uspostavljanje odjela agrokemijskog laboratorija, ali i Proizvodno poduzetničkog inkubatora, koji je 29. listopada prošle godine u okviru završne konferencije projekta svečano otvorio ministar gospodarstva Darko Horvat.
Kako stoji u Izvješću o radu Agencije za 2019. godinu, podastrtom i Gradskom vijeću, vezano za Proizvodno poduzetnički inkubator Agencija je izradila i objavila program zakupa i trajno otvoreni javni poziv za zakup osam poslovnih prostora u inkubatoru, zakupnicima kojega će Agencija davati besplatne usluge.
Jedna od glavnih aktivnosti Agencije su razvoj i prijava projekata. Tijekom prošle godine Agencija ih je pripremila ukupno 55, od kojih se 11 nalazi u procesu ocjene. Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi gotovo 3,6 milijuna kuna. Nadalje, Agencija je na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša prijavila projekt Digitalne usluge Grada Grubišnoga Polja, a kao najvrjedniji projekt Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Zone MSP Fondu za sufinanciranje.
Rekonstrukcija Ulice Bartola Kašića prijavljena je na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Prijavljeno je nekoliko projekata na natječaj Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina. Još je podosta projekata u pripremi kojih je u 2019. godini sudjelovala Agencija.
Zadovoljni smo rezultatima rada u prošloj godini, budući da smo radili samo šest mjeseci i tijekom tog razdoblja napravili toliku količinu projekata, od kojih su neki odobreni i u ovoj godini. Smatramo da ćemo i ove godine ostvariti dobre rezultate i po pitanju broja, ali i vrijednosti projekata-kazala je ravnateljica Agencije Mateja Cah. (RGP; foto: MP)