Proizvodno poduzetnički inkubator u Grubišnom Polju vrijedan oko 11,7 milijuna kuna uskoro bi trebao otvoriti vrata zainteresiranim poduzetnicima.

Na prostoru površine 1080 četvornih metara smjestilo se 8 proizvodnih hala za poduzetnike početnike, konferencijska dvorana, uredi te laboratorij za ispitivanje analize tla i kvalitete poljoprivrednih proizvoda s pratećim sadržajima. Namijenjen je poduzetnicima koji se bave proizvodnim djelatnostima i poljoprivrednicima koji se bave preradom poljoprivrednih proizvoda.

Grad Grubišno Polje prve tri godine subvencionirat će zakup poslovnih jedinica u potpunosti, četvrtu godinu sufinanciranje će iznositi 90% najma, a pete godine 80% od ukupne cijene najma. Javni natječaj za zakup prostora trebao bi uskoro biti objavljen.

Osim toga, iz razvojne agencije AGRO koja upravlja inkubatorom napominju da je zgrada energetski učinkovita te da poduzetnici mogu očekivati prihvatljive troškove režija. Zakupci prostora imat će i pogodnost korištenja usluga navedene Razvojne agencije koja će im pružati informacije o otvorenim natječajima i pri tome im pomagati u prijavama na natječaj.

Također, Grad Grubišno Polje ove je godine u proračunu rezervirao 300 tisuća kuna za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a uveli su i mjere za poduzetnike početnike. Prema tome, osoba koja je otvorila obrt u godini u kojoj se prijavljuje dobit će subvenciju od 12 tisuća kuna. (P.B.)